Alkoholový tester Dräger Alcotest 7510


CENA bez DPH
47 011,00 Kč
CENA s DPH
56 883,30 Kč
Dostupnost
2-5 dní

Alkoholtester Dräger Alcotest 7510 (standardní sestava - přístroj A7510 pro náustky vpravo, 3 ks náustků, kufřík, USB kabel, CD)

DRÄGER ALCOTEST 7510

Hygienické, jednoduché a rychlé měření alkoholu v dechu s přehledným zobrazením výsledku. Přístroj lze jednoduše nastavit tak, aby vyhovoval různým národním předpisům či požadavkům uživatele. Intuitivní systém měření je vybaven flexibilním obslužným menu, velkou pamětí a jednoduchým přenosem dat na mobilní tiskárnu nebo do PC.

Ergonomický design

Pro pohodlné ovládání přístroje slouží tři tlačítka. Jsou rozmístěna tak, aby dovolovala obsluhu pouze jednou rukou. Povrch přístroje tvoří neklouzavý gumový povlak, který s přídavnou zápěstní smyčkou zvyšuje bezpečnost při manipulaci. Velký grafický monochromatický transreflektivní displej s vysokým rozlišením byl vyvinutý speciálně pro rozdílné světelné podmínky. I na přímém slunečním světle lze bez potíží číst výsledky měření nebo se pohybovat v menu s plnými texty ve zvoleném jazyce.

Pokročilá technika

Nejnovější senzorová technika Dräger je zárukou přesného, rychlého a spolehlivého měření Alcotestu 7510. Zabudovaný systém teplotní regulace měřicího systému zamezuje nežádoucí kondenzaci a dovoluje rychlé měření i při nízkých teplotách. Systém automaticky vylučuje křižné citlivosti ostatních látek a znemožňuje manipulaci při odběru vzorku. Nový odběrový systém, poháněný piezo motorkem, dokáže zjistit koncentrovaný alkohol v ústní dutině. V takovém případě se dechová zkouška vyhodnocuje jako neplatná.

Pohodlná obsluha

Minimální doba náběhu po zapnutí, automaticky řízený průběh měření a automatické procesy vnitřní kontroly přístroje poskytují maximální komfort obsluze. Obsluha průběhu měření jedním tlačítkem a ovládání doplňkových funkcí pomocí dvou navigačních tlačítek je velmi rychlá a jednoduchá. Velký podsvětlený displej se stará o jasnou prezentaci textových hlášení a číselných údajů i za obtížných světelných podmínek. Tři barevné svítící diody, umístěné nad displejem, doplňují informace zobrazené na displeji.

Hygiena a bezpečnost

Umístěním, uchycením a konstrukcí jednorázového hygienicky baleného náustku je zajištěn bezpečný a hygienický odstup mezi testovanou osobou, přístrojem i obsluhou. Nové stranové náustky obsahují zarážku, která zabrání nežádoucímu kontaktu úst testované osoby s přístrojem. Přístroje pro stranový náustek jsou vybaveny mechanismem pro "vystřelení" použitého náustku bez nutnosti kontaktu s ním. Pro kontrolu vzdušnin, prostředí nebo testování bezvědomých či nespolupracujících osob je možné zvolit pasivní režim odběru, při kterém přístroj sám provede nasátí vzorku.

Práce s daty

Dräger Alcotest 7510 je schopen zpracovávat a ukládat velký objem dat. Data z paměti je možné prohlížet na displeji nebo je dále archivovat a zpracovávat na PC. Za pomoci zaškrtávacích seznamů nebo textových zadání je možné přizpůsobovat strukturu ukládaných dat požadavkům uživatele. Například lze k výsledkům měření přidat kalibrační intervaly, jméno testované osoby, důvod zkoušky, místo zkoušky atd. Volby jsou prakticky neomezené. S každým záznamem dechové zkoušky se automaticky ukládá její jedinečné číslo s datem a časem provedení.

Baterie

Přístroj Alcotest 7510 může být napájen čtyřmi alkalickými bateriemi nebo dobíjecími akumulátory AA. K dispozici je i varianta napájení vysokokapacitním Li-Ion akumulátorem. Bohatá paleta nabíjecího příslušenství a příslušenství pro stahování dat do PC je k dispozici ve stolním provedení, v provedení pro použití v automobilu i pro montáž na stěnu.

Opravdová flexibilita

Dräger Alcotest 7510 je možné používat v širokém rozmezí teplot. Přístroj může být vybaven senzorem absolutního tlaku pro kompenzaci změn atmosférického tlaku při kalibraci suchým plynem. Výsledky měření je možné přenášet bezdrátově na tiskárnu Mobile Printer pro okamžitý tisk protokolů nebo rychle stahovat s pomocí příslušejícího software do PC. 
Dalším volitelným doplňkem přístroje je modul GPS. Modul GPS přidává k výsledkům měření informace v podobě koordinát místa měření. Ty lze následně využít pro statistické analýzy i kontrolu výkonů obsluhy. Systém příslušenství Alcotestu 7510 dále obsahuje pouzdra pro nošení na opasku, transportní kufřík i kufr pro transport přístroje s obsáhlým příslušenstvím. 

Pozn. Tester lze použít i s náustky pro přístroj 7410, ale je to třeba specifikovat při konfiguraci testeru

Technické parametry:

Rozměry: cca 185 × 90 × 45 mm
Hmotnost: (vč. baterií NiMHy) cca 430 g
Princip měření: elektrochemický senzor Dräger 1"; specifický na alkohol
Měřicí rozsah: 0..3 mg/l; při překročení měřicího rozsahu je zobrazeno hlášení
Odběr vzorku standardní: automaticky na pevný objem výdechu
pasivní: bez použití náustku
manuální: manuální spuštění odběru vzorku
přístroj umožňuje detekci alkoholu v ústech během standardní dechové zkoušky (pokud je funkce aktivována)
Doba přípravy k testu: cca 6 s od zapnutí (závislá na okolní teplotě)
Doba vyhodnocení výsledku měření: cca 3 s při 0,0 mg/l; cca 10 s při 0,5 mg/l při pokojové teplotě
Provozní teplota: -10 °C až +50 °C; provozuschopnost je monitorována přístrojem
Displej: grafický, podsvětlený, LCD, rozlišení 128 × 169 bodů, 35 × 45 mm 3 LED; červená-žlutá-zelená, pro podporu hlášení displeje
Zvuková signalizace: různé tóny pro podporu hlášení displeje a upozornění
Paměť: záznam >5 000 testů s datem a časem
Napájení: 4 alkalické baterie nebo akumulátory AA; signalizace stavu baterií cca 1 500 testů / sadu baterií
volitelně: Li-Ion akumulátor
Kalibrace: simulátorem nebo suchým plynem
volitelně: senzor absolutního tlaku pro kompenzaci při kalibraci suchým plynem
Konfigurace přístroje: konfigurační menu přístroje (požadovaný PIN)
konfigurace pomocí PC software
Vibrace a rázy: odpovídá EN 60068-2-6 a EN 60068-2-29
Značka CE: směrnice 89/336/ES (elektromagnetická kompatibilita
Datová rozhraní: IR (přes IR modul) a USB pro připojení k PC
IR pro spojení s Dräger Mobile Printer

Nejvodnější sestava testeru je:

Alcotest 7510 (standardní sestava)
(vlastní přístroj pro náustky vpravo, 3ks náustků, kufřík, USB kabel, CD)

Alcotest 7510 lze sestavit s dalším volitelným příslušenstvím. Pro možné konfigurace nás kontaktujte.